Редактор: e-mail: Кадър: 7/8 ТВДиректорът на Ковид клиниката доц. Атанас Мангъров коментира

...
Редактор: e-mail: Кадър: 7/8 ТВДиректорът на Ковид клиниката доц. Атанас Мангъров коментира
Коментари Харесай

Мангъров: Най-дразнещото е, че се представят манипулативно данните, за да плашат хората

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: " 7/8 ТВ "

Директорът на Ковид клиниката доцент Атанас Мангъров разяснява обстановката с разпространяването на ковид в предаването " Студио Хъ " по " 7/8 ТВ ".

" Това, което се следи, и е най-дразнещото и плашещото, е, че има едно манипулативно показване на данните, което има за цел просто да плаши хората. Да кажем - има по-малко новооткрити новозаразени, само че споделят - да, но има повече в интензивните браншове. Ако има по-малко в интензивните браншове, споделят - да, но има повече в болница. Изобщо, от цялата тази информация, която се събира, се вади отрицателното. И преди няколко седмици се сподели, че болните са нарастнали с 34 %. Ами вие в случай че имате двама заболели и се появи трети, повишаването ще бъде с 30 %. Защото не се споделят безспорните числа. Ако процентите са неуместни, се споделят безспорните числа ", разяснява той.

" Ние в Ковид клиниката имаме 90 кревати, от тях 21 са заети към днешна дата. От тях тежки случаи на О2 са четирима души. Другите можеха умерено да го изкарат у дома, като има кой да ги следи в къщи. Това би трябвало да е персоналния доктор. Болните би трябвало да си стоят у дома, да пият течности, течни храни, един аспирин от 100 мг дневно, и в случай че станат по-зле вероятно да пият един парацетамол, аналгин и толкоз - нищо повече. Ако получат дихателна непълнота и получат потребност от предоставяне на О2, вероятно да се хоспитализират. Единственият смисъл от хоспитализацията е не да се сложат два антибиотика, тъй като имал бронхопневмония, влизането в болница се обуславя само от това дали индивидът има или няма потребност от О2. Ако няма потребност, може умерено да си стои у дома, в случай че има кой да го следи и в случай че няма някой по тв приемника, който да го плаши, че би трябвало да си търси място на Малашевци ", сподели Мангъров. 

" Коронавирусът е от 8.9 до 14-15 дни. Когато мине тази остра фаза, има още 20-25 дни, когато може да имаш температура, да те втриса. Тоест, целият коронавирус може да мине за месец и половина-два. Един човек като пристигна при нас желае да получава медикаменти, само че те не са нужни пи всеки.  Човек може да почине от боязън, това се случва, същинско е. На доста места протоколът за лекуване с коронавирус е две страници - прекомерно доста неща са, а няма смисъл. Тук би трябвало да се работи по-рестриктивно. Колкото по-малко медикаменти се дават, толкоз по-добре за болния и за този, който го лекува. Целта би трябвало да е колкото по-малко хора да влизат в болница, и от тях по-малко да отиват в интензивните браншове. От тези, които са интубирани, 90 на 100 дават фира. Вирусите не спят. Те си работят по разпоредбите на епидемиологията. Той не е някакво знамение, ами е както всички различен. Просто е нов ", съобщи още медикът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР